Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Κατά την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη, 14-16 Μαρτίου 2023, οι μαθητές επισκέφτηκαν:

Την πρώτη ημέρα το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία και τους στόχους ίδρυσης του πάρκου, που έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος και την προσπάθεια διατήρησης ή ακόμα και αναπαραγωγής των απειλούμενων ειδών καθώς ένα 30% περίπου των ζώων του Πάρκου είναι απειλούμενα ή ακόμα και είδη υπό εξαφάνιση.

Τη δεύτερη ημέρα τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά την επίσκεψη ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Βουλής και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η επίσκεψη αυτή συνέβαλλε στην ενδυνάμωση της πολιτικής παιδείας και στην ιστορική και μορφωτική καλλιέργεια των μαθητών/τριών.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενημερώθηκαν για την ιστορία του, τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την ισότητα ευκαιριών, την ευγενή άμιλλα και την ειρήνη.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον Βράχο της Ακρόπολης οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τα  εκθέματα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας.

Στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων είχαν για μια αξέχαστη, μοναδική, διασκεδαστική και εκπαιδευτική εμπειρία. Βίωσαν μια ενδιαφέρουσα οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία διασκεδάζοντας με αμέτρητες, οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις.

Την τρίτη ημέρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρακολούθησαν στον Θόλο την «Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» και τη μυθολογική θεματική έκθεση «Οι θεοί του Ολύμπου».

3.ΒΟΥΛΗ  1.ΑΤΤΙΚΟ 2.ΜΨ